Летна Јазична Школа „Учиме Германски“

Едукативен клуб
Е - едукација
С - социјализација
Т - трансформација

Цена:
44,500.00
Од:
09/08/2024
До:
18/08/2024

СКОПЈЕ – ПРАГА – ДОРТМУНД – УНА – МИНСТЕР – КЕЛН – БУДИМПЕШТА – СКОПЈЕ

 

09.08.2024 – петок

1 ден – Скопје – Прага

Состанок на групата на договореното место во 11:30 часот и заминување за Прага во 12 часот. Се патува преку граничниот премин Табановце со кратки попатни паузи за одмор и царински формалности. Патот води преку Р. Србија, Р. Унгарија, Р. Словачка и Р. Австрија. Дневно и ноќно патување.

10.08.2024 – сабота

2 ден – Прага

Пристигнување во Прага, Р. Чешка во утринските часови. Разгледување на градот  со локален водич и се посетуваат дворецот Храдчани, Карловиот мост, споменикот на Карло четврти, Кралскиот пат, Париската улица, Старомајскиот плоштад со астрономскиот часовник-Орлој, црквата Лорето, Градската куќа, Прашната кула, Националниот музеј, слободно време во центарот на градот. Сместување во хотел. Слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечера. Ноќевање.

11.08.2024 – недела

3 Ден Прага – Дортмунд (Уна)

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Уна – Дортмунд, Р.Германија, со попатна посета на еден од најубавите градови во Германија, Дрезден. Организирана ппрошетка низ центарот на градот. Пристигнување во Дортмунд во вечерните часови. Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање.

12.08.2024 – понеделник

4 Ден Дортмунд – Уна – Дортмунд

 Појадок. По појадокот заминување за Уна. 

9.30 до 12.30 курс по германски јазик

По часовите враќање во Дортмунд , слободно време ,  разглед на градот со локален водич и неговите знаменитости. Враќање во хоте, Вечера, Ноќевање.

 

13.08.2024 – вторник

5 Ден Дортмунд – Уна – Дортмунд

 

Појадок. По појадокот заминување за Уна.

-9.30 до 12.30 курс по германски јазик

 

По часовите слободно време , разглед на Уна  со локален водич и неговите знаменитости враќање во Дортмунд во хотел,Вечера, Ноќевање.

 

14.08.2024 – среда

6 Ден Дортмунд – Уна – Минстер –  Дортмунд

 

Појадок. По појадокот заминување за Уна.

-9.30 до 12.30 курс по германски јазик

По часовите се упатуваме кон Минстер.Организиран разглед на градот враќање во Дортмунд  во хотел, Вечера, Ноќевање.

 

15.08.2024 – четврток

7 Ден Дортмунд – Келн – Дортмунд

 

Појадок. По појадокот заминување за Келн.

Пристигнување во Келн околу пладне. Организиран разглед на градот и неговите знаменитости. Враќање во Дортмунд  во хотел, Вечера, Ноќевање.

 

16.08.2024 – петок

8 Ден Дортмунд – Уна – Будимпешта

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Уна со јавен транспорт(воз). 

-9.30 до 12.30 курс по германски јазик. 

Во попладневните часови поаѓање за Будимпешта.Ноќно возење 

 

17.08.2024 – сабота

9 Ден Будимпешта

Пристигнување во Будимпешта во  претпладневните часови. Разгледyвање на градот со локален водич: Плоштадот на Хероите, Парламентот, улиците Андраши и Ракочи, катедралата Св.Стефан, мостовите на Дунав, Кралската палата, Цитаделата, Рибарската тврдина, улицата Ваци која завршува со познатата слаткарницата Жербо. Сместување во хотел. Слободно време за одмор. Вечера. Ноќевање.

18.08.2024 – недела

10 ден Будимпешта – Скопје

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Скопје.Пристигнување во Скопје во Вечерните часови

 

                                                       ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ 44.500,00 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги 

*Превоз со модерен високо туристички автобус на дадената релација;

*5 ноќевања во хотел А&O Dortmunt Hauptbanhnof на база полупансион (појадок и вечера);

*Организиран разглед по програма;

*1 ноќевање во хотел со 3* во Будимпешта на база полупансион (појадок и вечера);

*1 ноќевање во хотел со 3* во Прага на база полупансион (појадок и вечера)

*Патничко и здравствено осигурување без франшиза ;

*Туристички пратител за времетраењето на патувањето ;

*Организација и реализација на патувањето;

Во цената на аранжманот не  се вклучени следните услуги 

*Влезници за културнио историски споменици;

*Други трошоци неспомемати во програмата 

 

 

Цена на аранжманот:
44,500.00

Контактирај нé